Introduction to Data Interpretation
Direction: Study the following table carefully and answer the questions given below it.
 Shiv Kumar has to travel a distance of 15 Km in all. He decides to travel equal distance by each of the three types of vehicles. How much money is to be spent as fare?

View Hint View Answer Discuss in Forum
∴ Total fare = Fare of A + Fare of B + Fare of C
Correct Option: D
Distance to be travelled by each type of vehicle
= 15 = 5 km 3
Since, to travel 5 Km by vehicle A, he will pay $ 9 for 4 Km and for the next 1 Km he will have to pay$ (13.5  9.00 ) x 1 ( 7  4 )
Similarly, for other cases.Fare by A = $ 9 + (13.50  9 ) = 9 + 1.50 = $ 10.50 ( 7  4 ) Fare by B = 14.50 + ( 24.25  14.50 ) = 14.50 + 3.25 = $ 17.75 ( 7  4 ) Fare by C = 19 + ( 31  19 ) = 19 + 4 = $ 23 ( 7  4 )
∴ Total fare = Fare of A + Fare of B + Fare of C
Total fare = 10.50 + 17.75 + 23 = $ 51.25.
 Rita hired a Type B vehicle for travelling a distance of 18 Km. After travelling 5 Km, she changed the vehicle to type A. Again, after travelling 9 Km by Type A vehicle, she changed the vehicle to Type C and completed her journey. How much money did she spend did in all?

View Hint View Answer Discuss in Forum
∴ Total fare = Fare by A for 8 Km + Fare by B for 5 km + Fare by C for 5 Km
Correct Option: E
Fare by B for 5 km = 14.50 + 3.25 = $ 17.75
Fare by A for 8 Km = 13.50 + 17.25  13.50 = $ 14.75 3 Fare by C for 5 Km = 19 + 31  19 = $ 23 3
∴ Total fare = Fare by A for 8 Km + Fare by B for 5 km + Fare by C for 5 Km
Total fare = 17.75 + 14.75 + 23 = 55.50.
 Ajit Singh wants to travel a distance of 15 Km. He starts his journey by Type A vehicle. After travelling 6 Km, he changes the vehicle to Type B for the remaining distance. How much money will he be spending in all?

View Hint View Answer Discuss in Forum
∴ Total fare = Fare by A + Fare by B
Correct Option: A
Fare by A = $ 9 + 4.50 = $ 12 3 x 2 Fare by B = $ 24.25 + 33.25  24 = $ 30.25 3 x 2
∴ Total fare = Fare by A + Fare by B
∴ Total fare = 30.25 + 12 = $ 42.25.
 Fare for 14th Km by Type C vehicle is equal to the fare for which of the following?

View Hint View Answer Discuss in Forum
Fare for 14th Km by C = 56.50  41.50 = $ 3 15  10 Correct Option: B
Fare for 14th Km by C = 56.50  41.50 = $ 3 15  10 Fare for 9th Km by B = 33.25  24.25 = $ 3 10  7
 Mr X wants to travel a distance of 8 Km by Type A vehicle. How much more money will be required to be spent if he decides to travel by Type B vehicle instead of Type A?

View Hint View Answer Discuss in Forum
∴ Difference = Fare by B − Fare by A
Correct Option: B
Fare, for 8 Km by A = 13.50 + 17.25  13.50 = 13.50 + 3.75 = $ 14.75 10  7 3 Fare by B = 24.25 + 33.25  24.25 = $ 27.25 3
∴ Difference = Fare by B − Fare by A
Difference = 27.25 − 14.75 = $ 12.50.