Comprehension


Direction: Read the following passages carefully and choose the most appropriate answer to the questions out of the four alternatives.
Passage
All art is, in an important sense, an escape. There is a sense in which the capacity to escape from his present experience, to use his accumulated consciousness of the past to project a vision of the future, is man’s greatest and distinguishing ability. We must not forget the force of Aristotle’s argument that poetry is valuable precisely because it shows men not simply as they are, but as they ought to be or (in terms more sympathetic to us today) as they are capable of becoming.

  1. Aristotle’s argument supports the view that poetry shows









  1. View Hint View Answer Discuss in Forum

    All of the above.

    Correct Option: D

    All of the above.


  1. Accordingly to the author _______ enables him to project a vision of the future









  1. View Hint View Answer Discuss in Forum

    man’s accumulated consciousness of the past

    Correct Option: B

    man’s accumulated consciousness of the past



  1. Aristotle argues that poetry is









  1. View Hint View Answer Discuss in Forum

    valuable

    Correct Option: A

    valuable


  1. The author believes that man’s greatest and distinguishing ability is









  1. View Hint View Answer Discuss in Forum

    his capacity to escape from his present experience

    Correct Option: B

    his capacity to escape from his present experience



  1. According to the author, all art is









  1. View Hint View Answer Discuss in Forum

    an escape

    Correct Option: C

    an escape